Scoret kassen på aktier? Forkæl dig selv med en ferie i Las Vegas

Scoret kassen på aktier? Forkæl dig selv med en ferie i Las Vegas

Mange nye investorer er de seneste år strømmet ind på aktiemarkedet. Muligheden for at tjene mange penge er uden tvivl en af drivkræfterne, men også ønsket om at undgå negative renter har spillet ind. Herudover har mange siddet derhjemme under Coronanedlukningerne uden noget at foretage sig og uden noget at bruge penge på, og er derfor gået i gang med at investere.

Man skal nok være mere end almindelig dygtig eller heldig for at tjene penge på aktier med det samme, og dem der i dag står med store summer, de har tjent på aktier, har ofte været i gang i mange år. Til gengæld kan gevinsten så være endda meget stor, og da kan man vælge at bruge nogle af pengene til en fantastisk rejse. Badeferier til Sydeuropa eller safari i Afrika er populært, men hvorfor ikke lade turen gå til Las Vegas?

Sats ikke på raketter

For at få råd til en rejse til det, der i mange år var kendt som et spillemekka, skal man have is i maven og tænke sig godt om, når man investerer. Selvom man kan være heldig at ramme en raket, altså en aktie, der pludselig stiger rigtigt meget, er det bedre at placere de fleste af sine penge i mere solide og langtidsholdbare aktier, for med tiden bliver de mere og mere værd. Som tommelfingerregel siger man, at aktierne i gennemsnit stiger syv procent om året. Mange aktier stiger dog endnu mere, men nogle ender dog også med at være fusere. Læs mere om det her.

Fantastiske oplevelser venter i Vegas

Tilbage til Las Vegas. Hvis du har haft et godt afkast på dine aktier, kan du altså vælge at smadre sparegrisen og hoppe på flyet til denne fantastiske by. Her er der meget at opleve, og ikke kun casinoer. Her kan du blandt andet tage på en dagstur til Grand Canyon, og dette spektakulære landskab er noget, man bør unde sig selv mindst én gang i livet. Du kan også besøge den berømte Hoover dæmning, eller hvad med en guidet rundtur i Las Vegas natteliv? Du kan finde endnu flere idéer til din Vegasrejse på en af de mange online guides.

Er du ikke kommet i gang endnu?

Hvis du endnu ikke er kommet i gang med at investere men drømmer om at tjene penge til at rejse eller måske købe en bil eller et hus for, er det måske på tide at starte. Her betaler det sig at læse lidt op, inden du kaster dig ud i at handle med aktier, for det kan hurtigt gå galt, hvis man ikke forstår, hvad det er man laver, og hvordan markedet fungerer.

Start med små beløb i gode, solide virksomheder og få en føling med, hvordan det hele fungerer. Hav i tankerne, at når du køber og sælger, betaler du kurtage, som er et en slags handelsgebyr, og hvis man foretager mange handler med små beløb, bliver pengene ædt op af kurtage.

Det er let at blive grebet af aktiehandel, og for at undgå at ryge i nogen fælder, kan du lave en strategi for dig selv, hvor du eksempelvis beslutter, at 50% af din portefølje skal bestå af den sikreste type af aktier, 35% af lidt mindre sikre og endelig 15% til de mere risikable, hvis du da ikke vil gå den fornuftigste vej og sætte alle pengene i gode, solide aktier, hvilket absolut ikke er nogen dårlig idé.