Cirque du Soleil

Det forbløffende show ”Cirque du Soleil” er en enorm akrobatisk opføring… og meget mere til. Hvis du forestiller dig, at det er et gammeldags cirkus med klovne og akrobatkunstnere, skal du være forberedt på et chok. ”Cirque du Soleil” har dette og meget mere, men i en udfoldelse der er afsindig anderledes.

Med dusinvis af artister – akrobater, gøglere, flammepustere, klovne og andre – har forestillingen dermed mange af de traditionelle underholdere. Men her stopper lighederne så også. Forskellen er tydelig, med det samme du ser artisterne. Da kostumer og makeup er nøje udvalgt og udført, skal det ses, før man kan påskønne det. Dragterne er mørkeblå eller orange og med et design af viklebatik. Der er også kinesiske røde kapper og kalejdoskopmakeup. Dette er blot en brøkdel af, hvad du vil se.

De optrædende er blandt verdens bedste akrobater og de er samlet fra mere end 20 lande. De fremviser deres talent i kæmpe arenaer, der kan besidde 1.600 mennesker. Disse talenter er bundet sammen af den mest usædvanlige, individuelle og innovative koreografi.

Hvad enten det er ”The Aerial High Bar” gruppen, der udfører spring, som ligner, at de virkelig kan flyve, men som kan siges at udfordre døden, eller om det er brødrene Alexis med deres imponerende kolbøtteshow, skuffer forestillingen ikke et eneste minut. I de 90 minutter med ”The Mystere Theatre” bliver publikum bristefærdige af forundring, mens de ser showet udfolde sig. KA forestillingen på MGM formår at forblinde øjet. Forestillingen ”O” er vidunderligt, ligesom navnet hentyder til ”alt”.

Et af højdepunkterne i ”Cirque du Soleil” må siges at være danserne. De formår at kombinere traditionelle bevægelser fra deres hjemland med moderne drejninger og forvridninger, som overrasker ved hvert enkelt skridt. Disse artister giver dig noget at se tilbage på i lang tid efterfølgende.

Forestillingen er dog ikke blot traditionelle linedansere, komikere og dansere i nye kostumer. Der er et tema til hvert show. Temaet et konstrueret og sammenfiltret for at skabe en form for indviklet detektivhistorie. Du bliver nok nødt til at se forestillingen adskillige gange for, at kunne udrede al mystikken, som forestillingen indeholder.

Nogle shows kan være ret menneskefyldte. ”Cirque du Soleil” har taget en central plads i Las Vegas og er blevet en vigtig del af hele ”Vegas oplevelsen”. Som mange andre forestillinger i Vegas er billetterne en smule dyre, men et kig på nettet kan måske udløse en besparelse.

Dog er ”Cirque du Soleil” prisen værd uanset, da det er en uforglemmelig teatralsk oplevelse. Gå ikke glip af at se det i den ørken, hvor lyset by befinder sig – Las Vegas.

Hvad enten du ser ”O”, ”KA” eller ”Mystere”, eller en hvilken som helst anden af de mange shows, der bliver bagt frem de næste måneder og år, så vil ”Cirque du Soleil” altid efterlade dig gættende på, hvad det næste mon vil blive.