Når man anvendte ordet “spise” i sammenhæng med Las Vegas tidligere, ville det få de fleste med forstand på mad til at udbryde grin. Ja, du kunne godt få en bøf for 12 kr. men så var den knap nok spiselig. Ad libitum buffeterne for et beskedent beløb var ikke spor bedre. Den billige mad var til, som alle vidste, simpelthen for at få folk til at spille deres penge op i stedet.
Men Las Vegas har forandret sig.
Der findes nu næsten ligeså mange fine restauranter i Las Vegas, som der findes i New York eller Paris. Og ”fin” i denne forstand er en underdrivelse. Las Vegas har formået at tiltrække nogle af verdens bedste kokke, og er dermed blevet en ægte restauratør by. Hvad enten du ønsker noget godt men simpelt så tag til ”Planet Hollywood”, eller ønsker du intet mindre end det bedste, vil du altid finde noget, der tilfredsstiller dit ønske.
”Bouchon” på hotellet The Venetian er et populært sted for Vegas’ madelskere. Med en rimelig pris, er maden fremragende i den franskinspirerede restaurant. Med en fyldt bar og private værelser, får du en atmosfære, der passer til det fine måltid.
Ønsker du en fuldt ud 4-stjernet fransk middag, skal du dog besøge ”Le Cirque” i Las Vegas. Dette er en import fra New York, og har derfor alle de fremragende karakteristika fra denne storbys fornøjelser. Hummeren er, som de siger, værd at dø for, også selv om din kur kun tillader få stykker i din salat. Den i forvejen fremragende gammeldags tomatsuppe, får her et nyt pust med morkel champignoner, hvilket skaber en karakteristisk ret.
Atmosfæren her er stille og intim, og indretningen bærer præg at et cirkustema, det udgør de perfekte rammer til en middag for to. Sørg for at klæde dig pænt på, da en hverdagsbeklædning ikke gør sig godt blandt Las Vegas’ eksklusive personer.
Hvis du vil finde den bedste mad fra havet her i byen, så er ”Commander’s Palace” beliggende inde i ”Planet Hollywood” stedet, du skal tage hen. Her er de kendte for deres rødder tilbage i New Orleans, så du kan selvfølgelig finde mange lokale retter. Atmosfæren er god, indretningen er cremefarvet og sort, der sammen med guld gør det til en visuel nydelse, der er perfekt sammen med den kulinariske oplevelse.
Retterne er relativt dyre, men de hver en krone værd. For eksempel kan en forret med rejer, udgøre et helt måltid i sig selv. For de rigtige modige findes der en skildpaddesuppe. Til hovedret bør du prøve svinemørbrad med cayenneketchup, og vær så klar til at æde som et svin. Glem ikke at prøve en dessert med brødbudding, også selv om du bliver nødt til at dele den med en efter det store måltid.
Hvis du ønsker en fantastisk bøf, så skal du prøve ”Tillerman”, en Las Vegas specialitet igennem mere en 25 år. Fisken er tilmed ligeså god, og menuen har muligheder nok til at tilfredsstille en hel familie. Vinkortet er fortrinligt, de tilbyder årgange fra Californien, Spanien og tilmed Argentina og Syd Afrika. De sidste to tilbyder fornøjelige variationer.
”Planet Hollywood” er stedet at besøge, hvis du ønsker amerikansk mad. Det er beliggende inde i Caesars Palace, og her tilbydes alt fra burgere til gourmetpizza samt en række af sandwichs. På den livlige side, hvis man kalder interiøret for ”dekoration”, vil det være en bjørnetjeneste. Kald det i stedet et sceneri. Det er unikt. Gå ikke uden at prøve en ”Ghirardelli”, det er en chokoladekage, og husets specialitet.
På rejsens sidste måltid, kan du tilbringe aftenen eller i det mindste frokosten, på ”Wolfgang Puck’s Bar & Grill” beliggende indeni MGM Grand. Her gendanner de fast food til noget virkelig specielt. Du vil nyde en energisk californisk stil, og få en ”Marine Crab Cake” ligeså snart du har muligheden for det.
Uanset hvilken mad du lyster, har Las Vegas nu mere end du kan nå at nyde på et enkelt besøg. Så planlæg hellere at komme tilbage ofte.